Marulaolje innen hud- og hårpleie. Kommer du til å like marula like godt som afrikanske elefanter gjør?

Marulaolje sammenlignes ofte med den populære arganoljen – for det meste når det gjelder egenskaper. Det er et universelt, naturlig, antioksiderende produkt. Hvordan virker marulaolje? Hvordan kan du bruke den innen skjønnhetspleie?

Innen kosmetologi blir oljer stadig vanligere. Blant de afrikanske oljene er marulaolje et av de beste valgene, og er utvunnet fra frukten på treet som bærer samme navn (Sclerocarya Birrea). Det er seriøs konkurranse for den marokkanske arganoljen som finnes i nesten alle produkter nå.

Marulaolje vs. arganolje

Vinneren i kampen mellom argan og marula kan ikke tas for gitt. Begge sikrer kompleks pleie og et sett fordeler du kan bli interessert i. Før du velger en av dem bør vi lære likhetene og forskjellene.

På hvilke måter er marulaolje og arganolje forskjellige?

  • Begge oljer kommer fra Afrika, men marulaolje utvinnes fra viltvoksende planter.
  • Marulaolje har mer oljesyre og er dermed bedre til å gi næring og fuktighet.
  • Selv om begge oljene regenererer og forynger på en enestående måte, er marulaoljen lettere for huden.
  • De har en gyllen farge men duften er annerledes – marula dufter forsiktig av nøtter.

Marulaolje – kjennetegn

Du kan kjenne den igjen på noe mer enn nøttearomaen (delikat, behagelig og minneverdig). Den har en svært lett konsistens, så den absorberes umiddelbart og etterlater seg ikke noe fettlag på huden. I tillegg varer marulaolje veldig lenge og holder på egenskapene sine i lang tid. Du må bare lagre den på et kjølig, tørt og skyggefullt sted.

Vet du hva marulaolje skjuler på innsiden? Et fullt sett virkelig verdifulle næringsstoffer: mange omega 9-fettsyrer, antioksidantene vitamin E, vitamin C og flavonoider.

Både egenskapene (spesielt den lette konsistensen) og ingrediensene til marulaolje gjør den populær innen kosmetologi. For pleie av kropps- og ansiktshud, til oljebehandling av hår og hodebunn, negler og til og med sprukne lepper eller svake vipper.

Marulaoljens virkning

Hvilke egenskaper har marulaolje?

På grunn av innholdet av antioksidanter bremser den aldringsprosessene og hindrer rynker i å oppstå for tidlig. Men hovedmålet er å holde et jevnt fuktighetsnivå i huden. Fettsyrene som finnes i marulaolje styrker det naturlige hydrolipidlaget og dermed holder fuktighetsnivået, som er så viktig for helse og skjønnhet, seg det samme.

Videre er den et naturlig UV-filter. Påført på huden beskytter marulaolje mot skadelig UV-stråling, og regenererer samtidig. Den anbefales for behandling mot akne siden den inneholder næringsgivende flavonoider og støtter cellefornyelsen. Ikke bare forsterker den reparasjon av huden, men oppgraderer smidighet og elastisitet ved å stimulere kollagensyntesen.

Brukt regelmessig er marulaolje et bøtemiddel for pigmentflekker, strekkmerker og cellulitter. Den reduserer inflammasjon i huden, støtter regenerering av huden og tilstopper ikke porene. I tillegg jevner den ut hudtonen og gir motstandskraft. Den hjelper mot mange hudproblemer.

Perfekt til håroljebehandlinger

Ser du etter en olje som pleier håret ditt og ikke tynger det ned eller gjør det fett? Blant de naturlige oljene er det vanskelig å finne en som topper marulaolje. Den er også en konkurrent for macadamiaoljen, også kjent som en forsvinnende olje (på grunn av den utrolige evnen til å tilpasse seg huden).

Hvorfor lønner det seg å bruke marulaolje i håret?

  • Den gjør håret mykere å ta på.
  • Den forbedrer fuktigheten og gir næring til hvert hårstrå.
  • Ikke bare glatter den ut håret men gir det glansen tilbake.
  • Den temmer det mest uregjerlige håret.
  • Den beskytter mot sol, frost og hete.
  • Den gjør at føning og styling går raskere.
  • Den forhindrer statisk hår.
  • Den definerer delikate bølger og krøller.
  • Marulaolje sikrer hårets vitalitet og ungdommelighet.

Marula beundres av… elefanter

Til slutt, en fun fact! På samme måte som at kvinner elsker marulaolje i hårpleie, er marula elsket av elefanter. Den enestående aromaen fra marulatreets frukt tiltrekker seg disse dyrene. De går lange avstander for å riste marulafrukten ned fra treet (og brekker grenene og skader stammen samtidig; heldigvis gjenoppbygger marulatrærne skaden raskt). Elefantene tar både fersk frukt og frukt som allerede er fermentert. Ved marulatrærne kan vi derfor som et resultat ofte møte… fulle elefanter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *